Facebook Twitter Fotos Google+ Fotos Picasa
NOTÍCIES

REGATES BATELES FUERTEVENTURA 2017
19-10-2017

Èxit dels Vogadors de Vent d’Estrop a la VI Regata de Bateles Caleta de Fuste celebrada a Fuerteventura

 Text i fotos: Antoni Font / Vent d'Estrop

 Equip de vogadors amb la bandera del Campionat un cop finalitzada la competició.

Aquest cap de setmana passat una representació de Vent d’Estrop Vogadors de Cambrils va participar a la VI Regata de Bateles Caleta de Fuste organitzada per la regidoria d'Esports de l'Ajuntament de Antigua, a la illa canària de Fuerteventura, juntament amb el Club de Rem Txanpa. La classificació final del campionat va atorgar als vogadors de Cambrils el segon i quart lloc de la classificació general d'un total de 8 equips participants en la categoria de Veterans.  Uns resultats de primer nivell per ser la primera vegada que participaven en aquesta regata.  A més, la prova d'aquest any va rendir un meritori homenatge al Sr. Francisco Pedrosa (Paco), impulsor i promotor de la celebració de les regates de bateles a Fuerteventura i a Caleta de Fuste.

La regata va tenir lloc durant els dies 14 i 15 a la platja de Caleta de Fuste amb la participació d’un total de nou Clubs de Rem, tres d'ells de Fuerteventura i la resta de Catalunya, Vizcaya i Guipúscoa. Constava de 3 categories, Cadet Masculí, Cadet Femení amb una distància de 2000 metres i la categoria de Veterans amb una distància de 1000 metres.

 Com hem dit és la primera vegada que un equip de social de Vogadors Vent d’Estrop de Cambrils participa en aquesta regata en la categoria de Veterans, amb dos equips de vogadors, Cambrils A i B, compost per les següents tripulacions:

 

Cambrils A       Timoner:    Angel Peña

                         Vogadors:  Mercè Baiges, Adriana Moreno, Victòria Martínez i Raquel Márquez. 

                                                

Cambrils B        Timoner:    Ángel Peña

                          Vogadors:  Adrián Vega (cedit per C.R. Txanpa Antigua) Adriana Moreno, Antoni Font i M. Jose Carrasco.

                                               

La competició va finalitzar amb el lliurament de Banderes en el mateix camp de regates i a continuació en el Casino de Antigua, es va fer el lliurament dels corresponents trofeus juntament amb un dinar de germanor.

 Durant l'acte de lliurament de premis, Carmen del Amo, delegada en representació de Club Vent d’Estrop, va fer lliurament d'una bandera de Cambrils al Sr. Francisco Pedrosa i al Sr. Francisco Gómez de Aranda, màxims responsables de l'organització, com a obsequi en gratitud per l'excel·lent tracte rebut durant el transcurs de l’estada a l’Illa.

 Destacar que durant la cerimònia de lliurament de premis, Edu Zubeldia (delegat de l'equip d’Arkote) ens va manifestar:

 “…me he quedado muy sorprendido por la técnica mostrada por un equipo procedente del área de social con tan sólo mes y medio de experiencia en Bateles”

 Així mateix, Francisco Gómez de Aranda, membre de l'Organització i component de l'equip Txanpa Antigua, va afegir:

 “…uno de los oponentes más difíciles que hemos tenido… es de admirar su velocidad en la salada, superior a todos.”

 

 

 

 

 

VENT D'ESTROP AL TRANSEBRE 2017
19-10-2017

Una vintena de vogadors i vogadores van participar al Transebre d’enguany

El cap de setmana del set i vuit d’octubre una vintena de vogadors i vogadores de Vent d’Estrop van participar a la XVII Transebre 2017, organitzat per dissetena vegada pels Vogadors de Calafell. El dissabte dia 7 va començar la primera etapa a Miravet, continuant can a Benifallet i Tivenys on es va fer el dinar. Després les embarcacions van continuar cap a Tortosa. La segona etapa va començar diumenge dia 8 a Sant Jaume d’Enveja i la ruta va continuar fins a l’illa de Buda, on es van avarar els llaguts i qui va voler també es va poder banyar. Finalment es va fer de nou el recorregut pel riu fins al càmping Aube, on es van treure els llaguts i tots els participants del diumenge van gaudir d’un dinar a Sant Jaume d’Enveja. A més de Cambrils i Calafell, també hi van haver tripulacions de Dènia, Argelès i Badalona.

REGATES SOCIAL 30 DE SETEMBRE 2017
19-10-2017

Disset tripulacions participen a la regata de rem social organitzada per Vent d’Estrop Vogadors de Cambrils

 

La tripulaciió de post-compteti va quedar en segon lloc 

El dissabte 30 de setembre a la tarda va tenir lloc davant de la platja de la riera d’Alforja de Cambrils la regata social que cada any organitza el club Vent d’Estrop Vogadors de Cambrils. En total hi van participar disset tripulacions, deu vingudes d’altres clubs de rems catalans i set formades per vogadors de social del mateix club de Cambrils. Tot i algun moment de pluja les mànegues classificatòries es van poder desenvolupar amb normalitat.

La regata de finalistes la va guanyar la  tripulació  Panteres Grogues / Cobi de Barcelona amb un temps de 5:59:80, el segon lloc va ser per Vent d’Estrop Vogadors de Cambrils 3 / Post-competí amb 6:08:15, el tercer finalista va ser el llagut dels Vogadors de Calafell / Caputxets amb 6:09:18, i en quart d’aquesta mànega final va ser la Confraria de Pescadors de Vilanova i la Geltrú, amb un temps de 6:31:96.

La regata es va desenvolupar en cinc mànegues eliminatòries on van passar els quatre millors temps a la final. Després del lliurament de premis els vogadors van poder gaudir d’un berenar popular

XIII CAMPIONAT DE CATALUNYA DE LLAGUT
19-10-2017

Èxit de participació i públic al XIII Campionat de Catalunya de Llagut

Vent d’Estrop Vogadors de Cambrils va ser el millor club aconseguint tres medalles d’or, quatre de plata i una quarta plaça

 Foto conjunta de diferents clubs (Foto de Francesc Perramon/ Vent d'Estrop Vogadors de Cambrils

 El cap de setmana del 23 i 24 de setembre es va disputar a Cambrils el XXIIIè Campionat de Catalunya de Llagut amb la participació de 15 clubs de tot Catalunya i un total de 51 tripulacions. Les mànegues eliminatòries van iniciar-se puntualment a les 15h30, i en les que totes les tripulacions cambrilenques, a excepció de les noies de l’absolut femení, es van classificar per a semifinals i a finals directes. A partir de les 18h es van llençar les repesques en les que l’absolut femení es va poder classificar per a la final A.

Diumenge a les 9h es van disputar les semifinals en categories Veterà masculí i femení i en Absolut masculí. Totes tres tripulacions cambrilenques es van classificar per a la Final A després d’imposar-se totes en les seves semifinals.A partir de les 10h30 s’iniciaven les grans finals del Campionat amb la disputa de la categoria infantil, i en la que va arribar la primera medalla pel nostre club, després que els infantils van imposar-se en una final molt disputada que van remar de menys a més, entrant per davant de CN Móra d’Ebre, CN Flix i Rem Santa Cristina.

Seguidament, a la categoria Veterà masculí, els nostres no van poder guanyar la medalla d’or davant d’un gran Natació Badalona que va portar la iniciativa des de l’inici de la regata. El tercer lloc va ser per Rem Arenys i el quart per, Rem Mataró.A continuació, en categoria Absolut femení, les noies no van poder lluitar per les medalles ja que a mitja regata ja estaven força despenjades, entrant finalment en quarta posició per darrera de Rem Santa Cristina, Rem Mataró i Rem Premià.

Tot seguit, en categoria juvenil masculí, els nostres vogadors, després d’encapçalar tota la regata, en l’última maniobra de virada i el darrer llarg van ser superats per CN Flix, aconseguint finalment la medalla de plata.

A la categoria Veterà femení, la tripulació campiona de la Lliga es va veure sorpresa per Rem Mataró que les va superar per molt poc fent que acabessin aconseguint la medalla de plata, vencent a AE Xino-Xano Deltebre i CN Bétulo.

Seguidament es van disputar dues finals directes:

En categoria Juvenil femení, les noies van entrar en primera posició i medalla d’or per davant de CN Móra d’Ebre, Rem Santa Cristina i CN Flix.

En la de Cadet masculí, els nostres van aconseguir imposar-se i guanyar la medalla d’or per davant del Natació Badalona i CN Bétulo.

Finalment, a la darrera final del Campionat, a la categoria Absolut Masculí els cambrilencs van lluitar amb el CN Flix fins a meitat de regata però no van poder imposar-se entrant en segona posició, obtenint la medalla de plata i per davant de Rem Xon’s Empuriabrava i Natació Badalona.

Així doncs, el medaller del nostre club va ser el següent: 3 ors, 4 plates i una quarta plaça, fet que ens va permetre ser coronats com a Club Campió del XXIIIè Campionat de Catalunya de Llagut. Finalitzat el Campionat donem per acabada la temporada de competició de la temporada 2017, i comencem a preparar la programació de la propera, que s’iniciarà a la primera setmana de novembre.

 

Podi en la categoria juvenil masculí (Foto de Francesc Perramon/ Vent d'Estrop Vogadors de Cambrils

Podi en la categoria juvenil femení (Foto de Francesc Perramon/ Vent d'Estrop Vogadors de Cambrils

Podi en la categoria absolut masculí (Foto de Francesc Perramon/Vent d'Estrop Vogadors de Cambrils

Podi en la categoria cadet masculí (Foto de Francesc Perramon/ Vent d'Estrop Vogadors de Cambrils

Podi en la categoria veterà femení (Foto de Francesc Perramon/ Vent d'Estrop Vogadors de Cambrils

Podi en la categoria veterà masculí (Foto de Francesc Perramon/ Vent d'Estrop Vogadors de Cambrils

PROCESSO MARE DE DEU DEL CARME 2017
18-07-2017

 

De nou un grup de socis i sòcies de Vent d'Estrop juntament amb les seves famílies van participar a la Processó de la Mare de Déu del Carme que va tenir lloc el passat diumenge 16 de juliol. Vent d'Estrop va formar part del seguici festiu que a partir de la Plaça de l'Església de Sant Pare fa un recorregut fins al moll, on la imatge s'embarca i es fa la processó marítima. Després es torna al moll i es fa el recorregut invers per tornar la imatge de la M. de Déu del Carme a l'Església. Aquestes són un recull de fotografies de l'acte. 

 

 

 

REGATES POPULARS I SOCIAL SANT PERE 2017
26-06-2017

Llunàtiques va guanyar la categoria popular i La Galerna la categoria social

El dissabte 24 de juny van tenir lloc davant de les escales reials del port les tradicionals regates popular de Sant Pere, on hi poden participar tripulacions de sis vogadors, organitzades per Vent d’Estrop Vogadors de Cambrils. Amb la novetat que enguany es va estrenar una nova categoria formada per tripulacions de vuit vogadors de social del propi club. La tripulació guanyadora de la categoria popular va ser Llunàtiques, i en la categoria de social la guanyadora va ser La Galerna.

La competició va consistir en fer dos llargs oposats i dues ciavogues al camp de regates, dintre del mateix port. A la regata final la tripulació Llunàtiques va completar el recorregut en 2:26:89 m. i la Galerna en 2:13:54 m. Al finalitzar la competició les tripulacions guanyadores van rebre les medalles de campiones de mans de l’Alcaldessa Camí Mendoza i dels regidors Josep M. Vallès i Jaume Gila. A continuació davant de l’edifici del pòsit es va preparar un berenar sopar  de  llonganissa i pa amb tomaca per a tots els vogadors i vogadores.

Les altres tripulacions participants van ser en categoria popular Perla Negra i Lisiaos, totes dues de Tarragona, i Petazetas, Submarí Cambrils, Rómulo i Remo, Matarucs, Advogadors, Xalats del Mar i Popurri de Cambrils. I de la categoria social del club, Remos y Cañas, Els Re-salats, Vogadors de Ponent, La Perra Negra i Gran Pupurri.

Des de la Junta Directiva de Vent d’Estrop agraïm a tots els vogadors i vogadores que amb el seu esforç van col·laborar a portar a terme les regates d’enguany. Tots som necessaris per portar endavant les activitats que programem.

Agraïm el suport institucional del Club Nàutic, la Confraria de Pescadors, Ports de la Generalitat i Ajuntament de Cambrils. I gràcies també a l’esponsorització de Marro Cafè, Taller 9, Restaurant Acuamar, Sant Miguel i Carlsberg.

 

 

 

La Musclada al Delta de l'Ebre 2017
13-06-2017

Una vuitantena de persones entre vogadors i acompanyants, trenta-cinc de Cambrils, han participat aquest passat dissabte 10 de juny a La Musclada organitzada pels Vogadors de Calafell, on a més dels Vogadors de Vent d’Estrop hi han participat tripulacions d’Arenys i de Badalona. Un dia de fraternitat entre vogadors en el millor ambient possible.

 El matí va començar amb la concentració dels llaüts a Sant Carles de la Ràpita, per després dirigir-nos tots a la platja del Trabucador on s’han desembarcat les embarcacions a la part interna de la punta de la banya, per fer el primer tram del dia de catorze quilòmetres fins el xiringuito La Costa, a la punta del galatxo, lloc escollit pel dinar de germanor, amb musclos, arròs i fideus rossos. El trajecte d’aquests catorze quilòmetres en un dia calorós  va posar a prova l’esforç de tots els vogadors i vogadores. Hem d’agrair la col·laboració del veler de l’Emilio, que a mig camí de la travessa va permetre el relleu de membres de les tripulacions cambrilenques, ja que al ser tants vogadors no hi havia prou lloc als nostres dos llaüts.

 

A la tarda de nou amb la col·laboració del veler, totes les tripulacions van fer els vuit quilometres finals fins el Port de Sant Carles de la Ràpita, per carregar les embarcacions i donar per finalitzada “La Musclada”.

 Finalitzar agraint als Vogadors de Calafell aquesta iniciativa social tan interessant i a tots els socis i sòcies cambrilencs que han participat en l’organització i que amb el seu esforç col·lectiu han aconseguit que tantes persones poguéssim gaudir de “La Musclada” d’enguany. Entre tots fem club.

 

 

 

Quarts en la categoria de Veterà Masculí Mixt a la Llarga de Badalona
11-06-2017

A la tradicional  La Llarga de Badalona organitzada pel C.N. Bétulo el passat dissabte 3 de juny la tripulació mixta de Vent d’Estrop va quedar en quarta posició d’un total de vuit participants en la categoria Veterà Masculí Mixt. El temps del nostre llaüt va ser de 25:28 minuts, per fer la distància d’aproximadament quatre mil metres que hi ha entre el anar i tornar de les instal.lacions de C.N. Bétulo i el Port. Una nova jornada de fraternitat entre companys i companyes a la platja badalonina.

 

Campeonato de España de Llaüt Mediterráneo
31-05-2017

 

 

Medalla de bronze per l’equip veterà femení de Vent d’Estrop al  XIII Campionat d’Espanya de Llaüt Mediterrani disputat a Tarragona

 

La tripulació de l’equip veterà femení de Vent d’Estrops Vogadors de Cambrils va ser tercera a la regata final de la seva categoria, aconseguint pujar al pòdium per recollir la medalla de bronze. Aquesta tercer lloc és el millor  aconseguit per Vent d’Estrop al XXIIIè Campionat d’Espanya de Llaüt Mediterrani disputat el cap de setmana en aigües del  Port de Tarragona.

 

L’equip veterà femení es va classificar dissabte directament per a les semifinals de diumenge, i a primera hora van aconseguir el passi a la final A. En una final molt disputada van creuar la meta terceres, amb una meritòria  medalla de bronze per darrera del CN Altea i CN Oliva.

 

Per la seva banda, la tripulació masculina, dissabte també es va classificar directament per a semifinals. Tot i guanyar la regata no va poder superar el handicap negatiu que tenia, cosa que els va suposar no entrar en la final A. A la final B, es van entrar per davant de CN Altea, RCR Alicante i CR Barbate, aconseguint la 5ª posició definitiva. Finalment, les tripulacions Absolut femení i masculí, i cadet femení no van poder superar les mànegues classificatòries de dissabte matí ni tampoc les repesques de la tarda.

 

Vent d’Estrop Vogadors de Cambrils ha estat coorganitzador juntament  amb el Reial Club Nàutic de Tarragona,  d’aquest XXIIIè Campionat d’Espanya de Llaüt Mediterrani, En el Campionat hi han participat més de 800 vogadors i timoners de 30 clubs de Catalunya, Valencià, Andalusia, Cantàbria, País Basc i Galícia. El Campionat ha estat un èxit d’organització pels dos clubs, que els ha valgut el reconeixement de tots els participants que has estat a Tarragona,  i les felicitacions per la feina ben feta de la Federacions Catalana i Espanyola de Rem pel bon funcionament de la prova a tots els nivells.

 

 

Bateig del nou Llaüt Mediterrani de Vent d’Estrop
16-05-2017

 

 

Diumenge al matí i en el marc de la 10ª Fira Marítima de la Costa Daurada va tenir lloc el bateig i l’avarament  oficial del nou llaüt mediterrani adquirit fa uns mesos per Vent d’Estrop Vogadors de Cambrils.

.A l'acte hi va assistir l'alcaldessa, Camí Mendoza, acompanyada d’altres regidors del consistori, així com socis i amics del club. El llaüt es va batejar amb el nom de RUIXIM, que significa esquitx d'aigua produït pel cop de mar i el vent. El nom del llaüt va ser  l'opció que va rebre més suport pels socis entre les tres opcions possibles de noms relacionats amb el parlar mariner de Cambrils. Amb aquest nou llaüt mediterrani Vent d’Estrop amplia el nombre de barques de competició. Per cloure l’acte es va fer el sorteig entre tots els assistents d’un sopar per a dues persones al Marro Café.

VIII Campionat de Catalunya de Llaüt
16-05-2017

 

Aquest passat diumenge els Vogadors de Cambrils van participar en el VIIIè Campionat de Catalunya de Llaüt Mediterrani al camp de regates de Banyoles (El Pla de l’Estany). Es van presentar amb un total de 7 tripulacions en un campionat de rècord de participació amb un total de 35 tripulacions i 11 clubs participants.

Les mànegues classificatòries van començar a disputar-se a partir de les 8,50, finalitzant amb la final de la categoria absolut masculí a 2/4 de 2. Pel que fa als resultats del club cambrilenc van ser els següents:

En categoria absolut femení, es van classificar per la final A després d’haver guanyat la seva mànega classificatòria, però un error en una maniobra disputant el primer lloc les va deixar a la quarta posició final.

En categoria absolut masculí, després d’haver-se classificat per la final A, van aconseguir el tercer lloc (bronze) en una final molt disputada amb Rem Badalona, Rem Santa Cristina i CN Flix.

Pel que fa a la categoria de veterans, la tripulació femenina es va imposar amb claredat a la classificatòria i a la final A, aconseguint l’or.

Per la seva part, la tripulació masculina va aconseguir el segon lloc (plata) i va repetir idèntic resultat a la Final A per darrera de Natació Badalona.

En categoria cadet, els més petits del campionat, van aconseguir també el segon lloc final (plata) després de repetir idèntic resultat a la classificatòria entrant darrera de CN Flix.

En categoria Juvenil femení, es van imposar a la mànega classificatòria però a la final, molt disputada, no van poder repetir el mateix resultat, entrant en segona posició (plata).

Finalment, la tripulació Juvenil masculí va participar en categoria Absolut masculí en la que un accident en la maniobra de cia-voga els va deixar fora de Campionat conjuntament amb Rem Badalona B.

El club ja treballa preparant el Campionat d’Espanya que es disputarà els dies 27 i 28 de maig en aigües de Tarragona, en la que els Vogadors de Cambrils en són els coorganitzadors conjuntament amb el Reial Club Nàutic de Tarragona i en la que s’espera entre 600 i 800 participants de tot Espanya.

 

REGATES LUDIQUES TARRAGONA
24-04-2017

 El dissabte 22 d' abril el Reial Club Nàutic de Tarragona va celebrar una jornada lúdica de regates.

Van participar 13 embarcacions de diferent clubs de Catalunya. El guanyador va ser Torredembarra.

Vent d’Estrop Vogadors de Cambrils va presentar dues embarcacions, “Vogadors de Ponent” i “La Perla Negra”, que van quedar 4r i 5è respectivament.

Des del nostre Club, volem donar l'enhorabona per la jornada divertida i amena.

Donem les gràcies al Reial Club Nàutic de Tarragona per la bona organització y la feina ben feta.

 

 

 

 

 

 

 

CSS Válido!