Facebook Twitter Fotos Google+ Fotos Picasa
HISTRIA

L'Associaci esportiva Vent d'Estrop - Vogadors de Cambrils va nixer el novembre de 2004 arran les curses de llaguts que es van fer l'estiu d'aquell any per Sant Pere recuperades per la Confraria de Pescadors i l'Associaci de Vela Llatina - Arjau, per tal de donar continutat a la prctica de rem de banc fix a Cambrils en la modalitat de llagut catal.

L'associaci va iniciar la seva activitat amb dos llaguts: el Cop de Mar i el Llop de Mar. Els llaguts van ser adquirits l'any 2005 i 2006, respectivament per l'Ajuntament, ambds batejats per Sant Pere. Vent d'Estrop va adquirir un tercer llagut amb recursos propis l'any 2007 per popularitzar la prctica del rem en els nouvinguts. Al 2010 el club va adquirir un llat mediterrani, per a competir a nivell estatal, i va completar la seva flota de llaguts amb l'adquisici d'un per mitjans propis i d'un altre per donaci de l'Ajuntament de Cambrils.

Per altra banda, l'associaci compta amb dos batels (bots petits de quatre vogadors en lnia i un timoner), un dels quals donat per la Sociedad Deportiva de Remo de Castro Urdiales "La Marinera", amb la qual ens uneix un conveni d'agermanament i collaboraci.

Les barques es troben al port de Cambrils, davant de la torre del Port, installades sobre una plataforma, que tamb s el lloc de trobada dels socis, ja que el club encara no disposa de local social.

Vent d'Estrop - Vogadors de Cambrils s una entitat amb tres vessants:
  • La SOCIOCULTURAL, perqu es va iniciar amb la intenci de consolidar la recuperaci de les regates de rem tradicional a les festes de Sant Pere de Cambrils, les quals ja s'han guanyat una gran expectaci entre la poblacin cambrilenca, s'ha ampliat a altres manifestacions de la cultura popular i marinera no solament de Cambrils, ans d'altres contrades de la costa catalana.
  • L'ESPORTIVA, perqu aporta la possibilitat de la prctica esportiva del rem a Cambrils a totes les persones interessades en aquest esport.
  • La d'INTEGRACI SOCIAL, perqu des del 2009, ha endegat el projecte "Rem Adaptat", que va dirigit a persones amb discapacitats psquiques i que consisteix en organitzar amb diverses associacions que en tenen cura, jornades de rem per a aquest tipus d'usuaris amb els nostres llaguts i la participaci de monitors del nostre club. Aquesta iniciativa ha tingut un gran xit i ha merescut una altssima valoraci per part de les entitats que n'han fet s.
Aquestes tres vessants ens permeten ser presents cada vegada ms a l'entramat social que ens envolta i participar en actes propis de les festes tradicionals de Cambrils i d'altres poblacions, i al mateix temps, participar en les regates organitzades tant per la Federaci Catalana de Rem com per altres organitzades per altres entitats o clubs (Lliga de l'Ebre, Desafiament de Santa Rosalia a Torredembarra, TransEbre, etc...).

Cal destacar les estretes relacions que mant el nostre club amb altres entitats com ara:
  • Ajuntament de Cambrils
  • Confraria de Pescadors de Cambrils
  • Club Nutic de Cambrils
  • Associaci de Vela Llatina lArjau
  • Sociedad Deportiva de Remo Castro Urdiales La Marinera.

Sense oblidar d'altres entitats amb les que collaborem sovint en el marc de les nostres activitats socio-culturals: Congregaci de la Purssima sang de Cambrils, La Teca Grup de Teatre o l'Agrupament Escolta Gent de Mar.

Tot aix permet una gran difusi tant als mitjans de comunicaci locals com a nivell catal, aix com una gran assistncia de pblic tant als actes socio-culturals com a les regates on es participa.

El 2014 ha estat l'any de commemoraci del des aniversari del club. Amb aquest motiu, hem dut a terme una srie d'actes com ara una exposici fotogrfica, la celebraci d'una regata social o un sopar de gala de cloenda de la temporada. Per altra banda, es van millorar les installacions del club amb l'adquisici d'una caseta per tal de tenir-hi els rems i altres materials en millors condicions.
CSS Válido!